Мария Димитрова

снимка на Мария Димитрова

Когато преди 26 години завърших МУ “София” със специалност “Бакалавър по здравни грижи” и започнах работа в реанимацията по изгаряне на Пирогов, нямах идея, че съм стъпила на пътя към опознаване и изучаване на човешката Психика и Душа.

Тук се сблъсках за първи път с травмата на най – видимото й ниво – физическото. Минаха няколко години и осъзнах, че зад този вид травматизъм стои нещо много по – голямо, а именно дезадаптивни модели за справяне с действителността и психологическите травми, довели до тях. И това ме отведе отново на университетската скамейка, този път в Нов български университет като студентка по психология. И за да е по – пълна картината се гмурнах и в дебрите на психотерапията.

Сертифицирах се в направление ПОЗИТИВНА И ТРАНСКУЛТУРАЛНА ПСИХОТЕРАПИЯ – метод, създаден преди повече от 50 години. Обучена съм и използвам и методите на Фамилни и системни констелации, Хипнотерапията, Енергийната психология и Пренареждане на матрицата. Енергийната психология и Пренареждане на матрицата съчетават приложната кинезиология, работа с биоенергийната система и работа със съзнанието и подсъзнанието.

 

  • Сертифициран психотерапевт в школата по позитивна и транскултурална психотерапия към WAPP.
  • Обучена и сертифицирана по хипноза и хипнотерапия към Българската асоциация по хипноза
  • Сертифициран практик по ТЕС и Пренареждане на матрицата към Association for the Advancement of Meridian Energy Techniques
  • Член на WAPP ( World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy,
  • WFP ( World federation for psychotherapy), ДППБ, БАХ